کوی دانش - kooy

کوی پاسخ می دهد: آیا قورت دادن آدامس برای سلامتی مضر است ؟

کوی پاسخ  می دهد: آیا قورت دادن آدامس برای سلامتی مضر است ؟
28 شهریور
11:55 1393
آدامس جویدنی یکی از مواد ترکیبی بسیار قدیمی و آشنا روی کره زمین است. اجازه بدهید ببینیم آدامس چیست: قطعه ماده خشک و کش مانندی که توسط ماشین های مخصوصی برش داده می شود و صرفا حاوی مولکول های طعم دهنده است و برای استفاده طولانی مدت و لذت بردن از مزه اش درست شده، نه برای تامین نیاز بدن به کالری. اما همه این حرف ها به کنار، سوالی که ارزش پرسیدن دارد این است که: آیا قورت دادن آدامس واقعا برای بدن مضر است ؟

پاسخ فنی این سوال بله است، قورت دادن آدامس جویدنی ممکن است اثرات منفی بر روی سلامتی داشته باشد همانطور که نوشیدن آب هم ممکن است اثرات وحشتناکی برجا بگذارد. در واقع روی دادن چنین اثرات منفی، فقط در صورتی امکان دارد که مقدار بسیار زیادی آدامس قورت داده باشیم، آنقدر که در باور خیلی از ماها جای نمی گیرد، حتی اگر به اختیار خودمان باشد . البته در جوابی که به این سوال قرار است بدهیم فرض را بر این می گیریم که شما سن و سالتان بالاتر از 6 سال است و علاوه بر این وسواس جویدن ندارید- حال می خواهد جویدن آدامس باشد یا هرچیز دیگر. اگر این فرض ها صحیح باشند، آنگاه می توان جواب را دستکاری کرد و گفت قورت دادن آدامس اشکالی ندارد.

دلیل بی خطر بودن قورت دادن آدامس هم بر می گردد به تاریخچه این ماده و هنگامی که به عنوان محصولی غذایی فروخته شد، آنهم چون متوجه شده بودند که اساسا سیستم هاضمه انسان اثری روی آدامس به جا نمی گذارد و اسید معده نمی تواند آنرا تجزیه کند و همین طور آنزیم های هضم غذا نیز رویش بی اثر هستند و به جز کریستال های مزه و اسانس، ویتامین های مفیدی منتشر نمی کند که مولکول های انرژی بدن را تغذیه کرده و بتوان از آن سود برد. ساختار مولکولی مقاوم آدامس وارد بدن شما می شود، برای مدتی بدون اینکه اثر منفی داشته باشد در بدن شما می ماند و سپس به راحتی از بدن خارج می گردد. هرچند احتمال دارد بیرون رفتن آدامس از دستگاه هاضمه شما و دفع شدنش کمی بیشتر از سایر مواد غذایی به درازا بکشد، اما به لحاظ علمی این موضوع ثابت نشده است: هنوز مدرک قابل اعتنایی بدست نیامده که نشان بدهد تجزیه آدامس در سیستم هاضمه انسان آهسته تر است یا به شکلی بر مسیر دستگاه هاضمه انسان اثری منفی می گذارد. به لحاظ تغذیه ای و هاضمه ای مصرف آدامس واقعا ضرری ندارد. 

 احتمال اینکه مصرف آدامس راه دستگاه هاضمه شما را بگیرد و مشکلی برایتان ایجاد کند دور از ذهن است چون در روده بزرگ گوشه ای و یا جای مخفی شدنی وجود ندارد که آدامس آنجا پنهان شود! که اگر وجود داشت، آدامس دقیقا همان ماده ای بود که می رفت و به جای "مواد غذایی پر از سم تولید کارخانجات مختلف" در آنجا جاخوش می کرد. تا به حال در جهان پزشکی هر وقت آدامسی از هر نوع در بدن کسی باقی مانده بوده و دفع نشده بود، توسط دکترها شناسایی و از بدن فرد خارج شده است. صرفا موارد معدودی در علم پزشکی دیده شده است که برای خارج کردن آدامس از بدن فرد، نیاز به انجام مداخله پزشکی و جراحی بوده است و این موارد هم از بس نادر بوده اند به تاریخ پیوسته اند.   

و مواردی که نیاز به مداخله پزشکی بودند همگی مربوط به بچه هایی شده که والدین بی توجهی داشته اند و به فرزندشان اجازه خوردن صمغ داده بودند، درست مثل نوجوانان نسل سومی که به دلیل بی توجهی پدر و مادر دخانیات مصرف می کنند. در هر صورت آدامس ماده خطرناکی نیست.

سخن آخر اینکه، مردم خیلی چیزها می خورند و می جوند، از مداد ذغالی گرفته تا حتی کرم و حشرات! و بابت خوردن این چیزها کسی تابحال نمرده، پس اگر آدامستان را جویدید نگران نباشید چون هفت سال که قرار نیست در بدنتان بماند و حتی به هفت روز هم نمی کشد، مگر اینکه شما مشکل هاضمه داشته باشید. اما اگر آدامستان را قورت دادید و اذیت شدید فقط کافی است پشت سرش یک فنجان بزرگ قهوه میل کنید. به این ترتیب قهوه باید مشکلتان را حل کند!!. 

کلمات کلیدی

اشتراک

درباره نویسنده

هنگامه خوش خلق

هنگامه خوش خلق

اینجانب فعالیت خود را به عنوان مترجم از سال 88 و با همکاری با انتشارات طاهریان آغاز کردم .و سپس به عنوان کارمند مترجم با شرکت های مختلفی همکاری داشته ام . در این میان لازم به ذکر است که فعالیت های اینجانب علاوه بر ترجمه کتاب (در آخرین مورد نشر آوند دانش)شامل ترجمه مقالات ، همکاری به عنوان مترجم شفاهی در دوره ها و سمینارهای مختلف و کار به عنوان مسئول مکاتبات و مکالمات خارجی شرکت توسعه اطلاعات بوده است .علاوه بر زبان انگلیسی ، آشنایی متوسط با زبان های اسپانیولی و ترکی استانبولی را نیز دارا می باشم .

 

  1. مریم جوکار
    مریم جوکار 11 بهمن, 12:08

    خیلی جالب بود نمیدونستم ممنون بابت این مطلب

تصویر امنیتی



عبارت در تصویر را وارد کنید


کشف راهی برای حذف مقاومت در برابر آنتی بیوتیک در باکتری ها

کشف راهی برای حذف مقاومت در برابر آنتی بیوتیک در باکتری ها

در حال حاضر، باکتریِ مقاوم در برابر آنتی بیوتیک (MRSA) در طول سال باعث مرگ هفتصد هزار نفر می شود. دانشمندان نگران این موضوع هستند که این آمار در سال 2050 به رقم هولناک ده میلیون نفر در سال برسد. در این بین دانشجویی 25 ساله از دانشگاه ملبورن بنام خانم «شو لام» باور دارد که راه حل را یافته است. او توانست راهی را کشف کند که مقاومت در برابر آنتی بیوتیک ها در باکتری ها را از بین ببرد و اینکار را بدون استفاده از آنتی بیوتیک ها انجام داده است. وی با موفقیت کامل یک مشکل بزرگ در تست های آزمایشگاهی را با استفاده از یک «پلیمرِ ستاره ای شکل» که باعث شکاف در سلولها می شود، برطرف کرده است. برای بررسی بیشتر با کوی دانش همراه باشید...

مطالعه متن کامل
گرافن سه بعدی با کاربردهای زیستی

گرافن سه بعدی با کاربردهای زیستی

تصور کنید که ایمپلنتهای استخوانی آینده از ذرات ریزی از گرافن که با هم جوش خورده اند و به ماده ای جامد تبدیل شده اند، ساخته شوند! این مهم بر اساس مطالعه ای که توسط دانشمندان دانشگاه رایس انجام گرفته امکانپذیر است. برای بررسی بیشتر با کوی دانش همراه باشید...

مطالعه متن کامل
خطر رژیمهای غذایی ناسالم در طول بارداری بر جنین

خطر رژیمهای غذایی ناسالم در طول بارداری بر جنین

تحقیق جدیدی که مسئولیت آنرا دانشمندان کینگ کالج لندن و دانشگاه بریستول برعهده داشتند مشخص کرد که رژیمهای پرچرب و پرقند در طول بارداری با بروز علائم اختلال کم توجهی (ADHD) در کودکان مرتبط است. این مطالعه در ژورنال Child Psychology and Psychiatry منتشر گردیده و اولین مطالعه در نوع خود است که بیان می کند مشکلات رفتاری کودک و همچنین اختلال کم توجهی و بیش فعالی بخاطر تاثیر مستقیم رژیم غذایی ناسالم مادر مخصوصاً در زمان بارداری است. برای بررسی بیشتر با کوی دانش همراه باشید...

مطالعه متن کامل
ساخت رگهای خونی جدید با یک ژل تزریقی

ساخت رگهای خونی جدید با یک ژل تزریقی

محققان موفق شدند طی یک درمانِ آزمایشی در موشهای مبتلا به دیابت، رگهای جدیدی را تولید کنند. این درمان در نهایت می تواند به افرادی که به بیماریهای عروقی مبتلا هستند، امیدهای تازه ای بدهد. برای بررسی بیشتر با کوی دانش همراه شوید...

مطالعه متن کامل
صبحانه، نهار وشام در یک بطری!

صبحانه، نهار وشام در یک بطری!

سویلنت 2 هم صبحانه است، هم نهار و هم شام، آنهم بصورت یک نوشیدنی. «سویلنت کافی اِست» برای تامین کافئین و داشتن طعم شکلات، در خودش کمی قهوه دارد. 20 درصد از آنرا ماکروناترینت تشکیل شده تا مواد مغذی روزانه شما را تامین کند. همچنین با اضافه کردن روغنهای موجود در برگه هلو، عصاره های سویا و آمینو اسیدهای موجود در چای سبز در نهایت معجونی برای صبحانه شما آماده می کند که با انرژی فوق العاده صبح خود را آغاز کنید.

مطالعه متن کامل
عوامل ریسک مشترکی که منجر به دیابت، بیماری های قلبی و سرطان می شوند

عوامل ریسک مشترکی که منجر به دیابت، بیماری های قلبی و سرطان می شوند

در یک سمپوزیوم که در نشست سالانه انجمن آمریکائی پژوهش های سرطان (AACR) برگزار شد، یکی از پژوهشگران دانشگاه کلرادو به نام Byers پژوهشی را ارائه داد که ارتباط بین سرطان، دیابت و بیماری های قلبی و عروقی را تشریح می کرد.

مطالعه متن کامل
فرآیندی آهسته و طولانی در تکامل

فرآیندی آهسته و طولانی در تکامل

اولین یوکاریوت احتمالاً حاصل همکاری آرکی ها و باکتری ها با هم بوده است. اما محققان هم اکنون شواهد ژنومیکی جدیدی را که از حفره ای در عمق بستر دریا گرفته شده عرضه داشته اند که نشان می دهد ماشین مولکولی ضروری برای زندگی یوکاریوت احتمالا به مرور زمان و به تدریج از اجداد ساده تری قرض گرفته شده است.

مطالعه متن کامل
قاعدتا حلقه رازآلود غول پیکر کهکشان ها نباید وجود داشته باشد

قاعدتا حلقه رازآلود غول پیکر کهکشان ها نباید وجود داشته باشد

ستاره شناسانی که به کار مطالعه کیهان اشتغال دارند هر روز خبر از کشف اجرام "بسیار دوردست" ، "بسیار عظیم" یا "بسیارپرانرژی" می دهند، اما به تازگی محققان اخبار کشف ساختاری به راستی غول پیکر را انتشار داده اند که متشکل از حلقه ای از کهکشان ها با فاصله تقریبی 5 میلیارد سال نوری است.

مطالعه متن کامل
طراحی ربات زیر دریایی Omnidirectional، با الهام از حرکت ماهی مرکب

طراحی ربات زیر دریایی Omnidirectional، با الهام از حرکت ماهی مرکب

ماهیان مرکب، حیواناتی جذاب هستند که از یک جفت باله موج دار برای حرکت رو به جلو، چرخش و یا شناور شدن در یک نقطه ثابت، استفاده می کنند. اگر شما بخواهید رباتی زیر آبی بسازید که قابلیت مانورپذیری بالایی داشته و همچنین از مشکلات پروانه های در هم و بر هم ربات های زیرآبی در امان باشد، کپی کردن از مکانیزم حرکتی یک ماهی مرکب، انتخاب هوشمندانه و خوبی خواهد بود. این دقیقا همان رباتی است که گروهی از دانشجویان مهندسی مکانیک دانشگاه ETH زوریخ سوئیس، موفق به ساخت آن شده اند. علاوه بر آن که آن ها با اضافه کردن یک جفت بالک دیگر به این ربات، قابلیت حرکت مستقیم رو به بالا و پایین را نیز به آن بخشیده اند.

مطالعه متن کامل
پنج موردی که دانشمندان می توانند با شتاب دهنده ذره اصلاح شده بیاموزند

پنج موردی که دانشمندان می توانند با شتاب دهنده ذره اصلاح شده بیاموزند

برخورد دهنده بزرگ هادرون (LHC) بازگشته و بهتر از همیشه شده است. شتاب دهنده ذره واقع در سرن، آزمایشگاه فیزیک ذره اروپا در نزدیکی جنوا، در فوریه 2013 خاموش شد، از آن زمان دانشمندان در حال ارتقا و تعمیر شتاب دهنده و آشکارسازهای ذره آن بوده اند. LHC تا ماه می امسال برای رسیدن به سرعت نهایی خود تکمیل می شود. دانشمندان پانزدهم فوریه (بیست و ششم بهمن) در نشست سالانه AAAS، در مورد چشم اندازهای جدید LHC بحث نمودند.

مطالعه متن کامل